بیمه مسئولیت آسانسور

بیمه مسئولیت آسانسور

با گسترش شهرها و بلندمرتبه سازی در آنها، یکی از دغدغه های بزرگ مردم، اختلاف ارتفاع و سختی بالا و پایین رفتن از پله ها بود. بنابراین یکی از بهترین اختراعات بشر، اختراع آسانسور برای سهولت جابجایی در طبقات است.

اما شما هم حتماً اخباری از این اتاقک مخوف شنیده اید یا فیلم هایی را در این رابطه دیده اید که افراد در آسانسور گیر می کنند، سقوط می کنند یا دچار برق گرفتگی و ... می شوند.

مدیر ساختمان یا مجتمعی که آسانسور در آن واقع شده در مقابل خطرات احتمالی آسانسور مسئول است و در صورتی که حادثه ای پیش بیاید، باید خسارت را بپردازد.

بنابراین با اینکه خرید بیمه آسانسور اجباری نیست، اما خطری که باعث خسارت مالی سختی به مالک آسانسور وارد می کند، خرید بیمه مسئولیت آسانسور را ایجاب می کند.

مالک آسانسور که معمولاً مالکین آپارتمان ها هستند یا مدیرمجتمع به نمایندگی از مالکین می بایست اقدام به خرید بیمه مسئولیت مدنی دارندگان آسانسور کنند.

1-مالک آسانسور می بایست در ابتدای تحویل آسانسور از شرکت سازنده یا نصب کننده آسانسور، گواهی استاندارد از موسسه استاندارد ایران را دریافت کند که البته معمولاً شهرداری در زمان دادن پایان کار این گواهی استاندارد آسانسور را مطالبه می کند.

2-عقد قرارداد با یک شرکت سرویس و نگهداری آسانسور، برای سرویس دوره ای آسانسور که در افزایش طول عمر و همچنین کاهش خطرات ناشی از حوادث کمک بسیاری می کند.

3-خرید بیمه مسئولیت دارندگان آسانسور در قبال استفاده کنندگان از نمایندگی بیمه

بیمه مسئولیت آسانسور چه تعهداتی دارد؟

در بیمه مسئولیت آسانسور موارد زیر تحت پوشش قرار می گیرد:

  • - غرامت فوت
  • - غرامت نقص عضو
  • - هزینه پزشکی

هر ساختمانی که دارای آسانسور باشد و اشخاص مراجعه کننده از آسانسور استفاده می کنند می تواند دارای بیمه مسئولیت مدنی آسانسور باشد. برای مثال می توان از ساختمان های اداری، ساختمان های تجاری، هتل ها، مراکز تفریحی، فرودگاهها، مجتمع های مسکونی، انبارها، شرکت های صنعتی و ... نام برد.

یکی از بخش های امنیتی یک آسانسور Parachute است که کار آن ایمنی برای زمانی است که آسانسور در حال سقوط است و با کمک از این ویژگی حرکت به سمت کابین را متوقف می‌کند.

یکی دیگر از قسمت های امنیتی یک آسانسور زنگ هشدار است؛ باید دکمه آن را در آسانسورها دیده باشید. با کمک از این زنگ می‌توانید هنگامی که درون آسانسور محفوظ شده اید به دیگران اطلاع رسانی کنید. زنگ های هشدار انرژی خود را از باتری های آسانسور تامین می‌کنند.

خاصیت توقف اضطراری از دیگر کارکردهای ایمنی آسانسور است که باعث توقف آسانسور می‌شود. یکی از مهمترین آن Limiter  است. محدود کننده لیمیتر شامل دو قرقره است که یکی از آن‌ها روی کف چاه آسانسور و دومی در اتاق موتور واقع شده است و زمانی که سرعت آسانسور از حد مشخص شده فراتر رود، این قرقره ها سرعت را کاهش می دهند.

بیمه مسئولیت آسانسور بر اساس ظرفیت آسانسور و میزان تعهدات فوت و نقص عضو (دیه) و همینطور حداکثر هزینه پزشکی قابل پرداخت محاسبه می شود. با توجه به افزایش نرخ تورم و همچنین افزایش مبلغ دیه به صورت معمول در هر سال، هزینه بیمه آسانسور هم افزایش می یابد.

لازم است که کمی درباره حادثه و نحوه شناسایی مقصرین توضیح دهیم. وقتی که حادثه ای اتفاق می افتد، کارشناسان دادگستری میزان قصور هر یک از عوامل را مورد بررسی قرار می دهند. به طور مثال در یک حادثه امکان دارد که 30 درصد شرکت نصب و نگهداری آسانسور که مسئول نصب اولیه یا سرویس و نگهداری بوده است، مقصر شناخته شود و 70 درصد مالک آسانسور مقصر باشد. بنابراین هر کس باید سهم خودش را بپردازد. که در این حالت داشتن بیمه مسئولیت شرکت نصب و نگهداری، مسئولیت و سهم مالک آسانسور را پوشش نمی دهد. برعکس هم همینطور است. در صورتی که آسانسور توسط مالک بیمه شده باشد، بیمه مسئولیت آسانسور سهم قصور شرکت نصب و نگهداری را پوشش نخواهد داد و این شرکت موظف به پرداخت سهم خود از خسارت خواهد بود.

خیر. بیمه مسئولیت آسانسور، همانطور که از اسمش پیداست، فقط مسئولیت مالک آسانسور را در قبال استفاده کنندگان پوشش می دهد. اما خبر خوب اینه که شما می توانید با خرید بیمه آتش سوزی، عملاً آسانسور را هم بیمه کنید. در بیمه آتش سوزی سامان، آسانسور را در قبال خطراتی مثل آتش سوزی، صاعقه، انفجار و سیل و زلزله و طوفان و .. را هم بیمه خواهید کرد

خیر . بیمه آسانسور فقط خسارات در حين استفاده از آسانسور و داخل کابین را تحت پوشش قر ار میدهد.